• Familiebedrijf sinds 1921
  • Snelle levering met PostNL
  • Gratis verzending vanaf € 49,95
  • Gabor shop

Over ons

De basis van de huidige Pfann winkels werd gelegd in 1921. Toen schreef men zich bij de Kamer van Koophandel in als schoenmaker en vestigde zich in de Golofkinstraat te Zaandam. De zaak liep voorspoedig en al snel werd er verhuisd naar een groter pand in de Krugerstraat.

In 1933 werd nummer 71 aan het Rustenburg betrokken. In die jaren was dat een belangrijke winkelstraat in het centrum van Zaandam. Het hart van de oprichter lag geheel bij de reparatie van schoenen en hij genoot dan ook een grote reputatie als schoenhersteller. Pfann is de man die ‘t repareren kan was in die jaren een veelgehoorde slogan.

Ook was hij actief in de schoenmakersbond en had hij een patent op een door hem uitgevonden rubberen zool, de bijna onverslijtbare Varu-zool waarop hij jarenlang gebruik kon garanderen”. De intrede van zijn zoon in de zaak, leidde tot een accentverlegging. Behalve de reparatie stortte deze zich in de jaren veertig op het aan de man brengen van kleinlederwaren, klompen, laarzen, pantoffels en werkschoenen. De piepkleine schoenwinkel aan het Rustenburg 88 was geboren en bleek vooral na de oorlog een ‘gouden greep’. De zaak groeide en al snel kon ook het naastgelegen pand bij de winkel worden getrokken. In 1971 werd Pfann door de gemeente vriendelijk verzocht plaats te maken voor de parkeergarage en werd het huidige pand aan Rozengracht 59 betrokken. Vijf jaar later kon een tweede zaak in Zaandam worden geopend: Pfann Sports in winkelcentrum Bloemkorf in de wijk Poelenburg. Deze vestiging werd in 1995 gesloten.

Uitbreiding
De bouw van winkelcentrum Rozenhof zorgde voor een omwenteling bij ons familiebedrijf. Pfann Schoenen huurde daar als eerste een locatie en dit filiaal kreeg tevens een nieuwe naam: Pfannini Schoenmode. Na vijf jaar Rozenhof was Pfannini uit zijn jasje gegroeid en werd in 2000 de winkel aan de Gedempte Gracht geopend, met een vloeroppervlak van 270 vierkante meter en een Gabor en Clarks Shop in Shop”.

Amsterdam
In de loop der jaren heeft het familiebedrijf ook buiten de Zaanstreek haar vleugels uitgeslagen. Al in 1968 werd het eerste filiaal in de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat geopend. Na enkele jaren is deze locatie ingeruild voor een schoenen- en sportzaak aan het Mercuriusplein te Amsterdam-noord. Ruimtegebrek en de behoefte aan een plaats in een modern winkelcentrum leidden uiteindelijk in 1977 tot een vestiging in het winkelcentrum De Banne in Amsterdam-noord. Deze vestiging waar hoofdzakelijk sportartikelen wordt verkocht is in in 2001 verbouwd en gemoderniseerd. In 2014 is deze zaak verkocht.

Den Helder
In 1987 nam Pfann de schoenwinkel van Martin Hoogenbosch in Den Helder over. Ooit één van de eerste schoenwinkels van Nederland. Om die reden werd deze bedrijfsnaam aanvankelijk gehandhaafd. In 1998 verhuisde deze winkel naar het centrum van Den Helder. Deze zaak werd in het begin van de 21e eeuw afgestoten.

Momenteel is de vierde generatie Pfann eigenaar van de twee winkels in Zaandam.

Pfann Schoenen Podolinea de speciaalzaak in modieuse pasvormschoenen. Voor perfect passende schoenen worden beide voeten van de klant opgemeten, tevens wordt rekening gehouden met verschillende wijdtematen zodat voor elk voettype een passende schoen is.

Pfann Schoenen levert comfortabele schoenen met een elegante leest, gebaseerd op de ervaring die de Podo Linéa-specialist heeft op het gebied van pasvorm en loopcomfort.

Bij Pfannini Schoenmode aan de Gedempte Gracht kan de klant terecht voor modemerkschoenen van onder meer Gabor, Clarks, Peter Kaiser, Nic Dean, Arriva,, Floris van Bommel, Giorgio, Australian, Timberland en ‘sOliver

Pfannini Schoenmode
Pfannini Schoenmode bestaat sinds 1995 en is onderdeel van Pfann Schoenen dat al sinds 1921 een familiebedrijf is in Zaandam.

De start van Pfannini was in winkelcentrum Rozenhof, maar na 5 jaar was deze winkel te klein en is Pfannini verhuist naar de huidige locatie aan de Gedempte Gracht 10 te Zaandam.

Pfannini heeft een zeer uitgebreid assortiment in goede kwaliteits merken. De winkel is uitgerust met een Gabor, Clarks, van Bommel en Floris van Bommel shop-in-shop.